طعم شیرین پدری با سرپرستی ۲۰۰ یتیم کواری
حاجخلیل روستا از روستای شاه شهیدان، عنوان «پدر معنوی شهرستان کوار» را با سرپرستی و حمایت از ۲۰۰ یتیم تحت پوشش کمیته امداد کوار به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، پدر تجلی غیرت و زحمت برای آوردن نان حلال بر سر سفره خانه و تکیهگاه امنی برای خانواده است و قدر این نعمت را آنان که از موهبتش بینصیب شدهاند، بیشتر میدانند. ارزش کار پدر آنقدر بالا است که طبق آیات و روایات، کار و تلاش وی در راه امرارمعاش خانواده، پاداشی بزرگتر از مجاهدان دارد.
در جامعه ما افرادی هستند که با دلهای بزرگ و دستان سخاوتمند خود از این مرحله نیز گام، فراتر نهادهاند؛ آنان علاوه بر کوشش در جهت برآوردن نیازهای خانواده خویش، بهسان یک پدر معنوی، حامی یتیمان «که قرآن در موردشان سفارش فراوان نموده»، شدهاند و گامی در راستای کاهش آلام مادران نیازمند و محروم از حمایت همسر برداشتهاند.
حاجخلیل روستا از شهرستان کوار، نمونهای از این انسانهای شریف و آزاده است که با حمایت مادی و معنوی از کودکان یتیم و نیازمند، دست نوازش و مهربانی بر سر آنان کشیده است. وی علاوه بر این، در کمک به بیماران نیازمند و سایر کارهای خیر نیز پیشقدم است.
نیمی از درآمد کارخانه وقف نیازمندان
خبرنگار «شیرازه»، به مناسبت میلاد امام علی علیهالسلام و روز پدر، با این خیر نیکاندیش که نیمی از درآمد کارخانه خویش را وقف یتیمان و بیماران نیازمند نموده، دیدار کرده و حس شیرین کمک به همنوع را از زبان این انسان سخاوتمند به تماشا نشسته است.
حاجخلیل روستا نیکوکار اهل کوار میگوید: متولد سال ۱۳۴۰ در روستای شاه شهیدان هستم و پنج فرزند دارم. من در هنرستان درس میخواندم و با شروع جنگ تحمیلی، درس و مدرسه را رها کرده و راهی جبههها شدم.
وی ادامه میدهد: ۶۸ ماه در جبههها حضور داشتم و پس از جنگ، لیسانس نظامی گرفتم. سال ۶۱ وارد سپاه شدم و ۳۰ سال در نیروی زمینی سپاه مشغول به خدمت بودم.
این جانباز ۶۰ درصد که در سال ۷۸ نیز حین خنثیسازی مین مجروح شده است، میگوید: از سال ۹۰ فعالیت اقتصادی خودم را شروع کردم. با راهاندازی کارخانه، زمینه اشتغال بیش از ۷۰ نفر فراهم شد، اما اکنون به علت اوضاع نامساعد اقتصادی جامعه و قطعی مکرر برق، نیروی کار ما به ۳۰ نفر کاهش یافته است.
حاجخلیل میافزاید: این کارخانه در زمینه تولید لولههای پلیاتیلن، نوار آبیاری و کشاورزی فعالیت میکند و در روستای شاه شهیدان قرار دارد.
وی میگوید: سنگ بنای احداث کارخانه با نیت وقف ۵۰ درصد از درآمد آن برای سرپرستی ایتام و بیماران نیازمند، زده شد.
مدیر شرکت پارسآبصنعت شیراز درباره انگیزه خود از سرپرستی ایتام به خبرنگار «شیرازه» میگوید: روزی که این کارخانه را بنا مینهادم، نیت کردم که با یاری خداوند نیمی از درآمد آن را صرف ایتام و بیماران آبرومند کنم.
حاجخلیل ادامه میدهد: وقتی خداوند، انسانی را مشمول لطف خود قرار میدهد، باید دیگران را نیز در این سفره سهیم کند؛ ما همواره در حال آزمون الهی هستیم و این نعمتها اسباب امتحان ما است.
وی با بیان اینکه پدر و پدربزرگ وی نیز در امور خیر دستی داشتهاند، میافزاید: من، سفرهداری را از آباء و اجدادم آموختم و با لطف خداوند توانستهام راه آنان را ادامه دهم.
این خیر نیکاندیش با اشاره به اینکه همزمان با بهرهبرداری از کارخانه تعدادی افراد یتیم را از کمیته امداد و بهزیستی تحت پوشش خود قرار داده، بیان میکند: علاوه بر این، ماهیانه مبلغی را به حساب ۵۰ نفر از بیماران آبرومند صعبالعلاج واریز میکنم.
وی میافزاید: خداوند فرصتی داد تا بتوانم به افراد تحت پوشش کمیته امداد کوار که میخواستند خانه بسازند، با خرید مصالحی همچون آجر، سیمان و بتن کمک کنم.
این حامی نیازمندان راجع به خرید خانه برای سالمندان تحت پوشش کمیته امداد میگوید: توفیق یافتم هزینه خرید دو خانه برای سالمندان را متقبل شوم.
کمک به نیازمند بلوچستانی
حاجخلیل میگوید: چند سال پیش در فضای مجازی فیلمی از یک خانواده سیستان و بلوچستانی دیدم که دارای سه فرزند عقب افتاده بودند. با مسئول بهزیستی ایرانشهر تماس گرفتم. هماهنگ کردم و برای بازدید به منزلشان رفتند.
حاجخلیل ادامه میدهد: به مسئولان بهزیستی ایرانشهر گفتم با توجه به پیشرفت کار، پول میدهم. زمینی خریدند و خانهای برای این خانواده درست کردند و هر چه دعوت کردند تا بروم و خانه را ببینم، موفق نشدم.
وی درباره ثمره کار خیر میگوید: من آنقدر اعتقاد به دستگیری از دیگران دارم که سردرِ دفتر فروش و کارخانه، جمله «خداوند به موقع میرسد» را نصب کردهام.
این کارآفرین کواری میافزاید: این را خداوند تضمین کرده که اگر با این دست بِدَهی، با دست دیگر ۱۰ برابر میگیری و در شرایط اضطراری، خداوند رزق و احسانش را به من و خانوادهام مرحمت فرموده است.
حاجخلیل که در راهاندازی و تجهیز بیمارستان کوار نیز آستین همت بالا زده است، بیان میکند: کمک به همنوع، شیرینی و لذت وصفناشدنی دارد؛ مثل توفیقی که برایم پیش آمد و به زلزلهزدگان شهرهای مختلف کشور و سیلزدگان خوزستان کمک کردم.
وی به خاطرهای شیرین از کمک به یک بیمار نیازمند اشاره میکند و میگوید: در تأمین هزینههای یک جوان بیمار که سرطان و نیاز به پیوند مغز و استخوان داشت و از خانوادهای آبرومند بود، سهیم شدم. این جوان بهبود یافت و در آستانه ازدواجش یک جعبه شیرینی گرفت و به کارخانه آورد. این نمونهای از حس شیرین کمک به همنوع است.
فراهم نمودن زمینه اشتغال زنان سرپرست خانوار
نیکوکار اهل کوار درباره ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار و نیازمندان میگوید: غیر از افرادی که از کمیته امداد، تحت پوشش دارم افراد دیگری را نیز شخصاً از سایر نقاط استان تحت پوشش داشتم. تصمیم گرفتم به جای واریز مبلغ ماهیانه به حسابشان، با اعطای تسهیلات، زمینه اشتغال آنها را فراهم کنم.
حاجخلیل ادامه میدهد: هر کدام پیشنهادی دادند؛ یکی پیشنهاد خرید تاکسی برای سرویس مدارس، یکی خرید گوسفند و گاو و دیگری پیشنهاد تأسیس آرایشگاه داد. مبلغی بلاعوض و مبلغی را قرضالحسنه به این افراد که بالغ بر ۱۲ نفر بودند، دادم.
وی میافزاید: در همین راستا یکی خیاط شد و کارش را وسعت داد و کارگاه خیاطی تأسیس کرد. یکی گوسفند خرید و کمکم با رونق اوضاع مالیاش توانست ماشین و خانه بخرد و برای پسرش هم زن بگیرد.
حامی یتیمان کوار که به بیش از ۵۰ یتیم و بیمار نیازمند در سطح استان یاری میرساند، بیان میکند: بعد از کرونا تصمیم گرفتم یک کارگاه خیاطی راه بیندازم تا بانوان سرپرست خانوار شاغل شوند. با شروع کرونا آنها در کارگاه مشغول دوخت ماسک شدند.
حاجخلیل ادامه میدهد: چون فرصت مدیریت کارگاه را نداشتم، چرخهای خیاطی را به ۳۰ نفر از زنان تحت پوشش کمیته امداد به صورت قسطی و قرضالحسنه دادم.
وی با بیان اینکه هر جا نیازمندی است، انسان است و فرقی نمیکند همشهری یا غیرهمشهری باشد، میکند: امیدوارم خداوند اعمال مرا قبول کند و دیگران هم در راستای خدمت به همنوعان خود تشویق شوند.
نیکوکار اهل کوار در پایان با تأکید بر نقش همسر خویش در انجام کارهای خیر بیان میکند: همسرم در انجام کارهای خیر، پشتیبان و مشوق من بوده و خودش نیز پیشگام در کمک به نیازمندان است. من همسرم را نعمتی میدانم که خداوند او را در راه انجام کار خیر همراه و همگام من نموده است.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴